Drs. Elmas Duduk

Verdieping

Boeken voor kennismanagement en organisatieontwikkeling

Complexe vraagstukken waar we als professionals nooit eerder mee te maken hebben gehad, vragen om nieuwe vaardigheden. Kennis en expertise inbrengen is daarbij belangrijk, maar al lang niet meer doorslaggevend. Vaardigheden als samenwerken, omgaan met onzekerheden, fouten durven maken en aanpassingsvermogen zijn essentieel. Wil je als professional aantrekkelijk blijven, dan zal je mee moeten bewegen in het ritme waarin de omgeving steeds verandert.

Hoe je kennis en mensen bij elkaar brengt

Boek: Cross Mentorschap

Nooit eerder kwam het voor dat 5 generaties tegelijkertijd deelnamen aan het arbeidsproces. De seniore medewerkers met jarenlange werkervaring zijn expert in hun vakgebied, maar hun kennis op het gebied van nieuwe (technologische) ontwikkelingen blijft vaak achter. Jongeren hebben juist de nieuwste kennis en technologische inzichten, maar missen werkervaring. De benodigde kennis is er dus wel in organisaties, maar hoe zorg je voor interactie tussen de generaties?

Dit handboek en werkboek beschrijven stap voor stap hoe je zelf een mentorschap programma kunt opzetten binnen je eigen organisatie om kennisuitwisseling tussen generaties op gang te brengen.

4.7/5

Op de hoogte blijven?

Laat je naam en e-mailadres achter

Anders werken in een complexe wereld

Boek: De comfort-transitie

Als organisaties en mensen blijven doen wat ze altijd al deden, worden zij op den duur irrelevant. Denk maar aan V&D, Free record Shop en De Kijkshop. Werken op routines vanuit de comfortzone is daar een van de grootste oorzaken van. Je doet wat je altijd al deed en staat niet meer open voor veranderingen, uitzonderingen en nieuwe inzichten uit de omgeving.

Gaandeweg worden organisaties gezapig, verliezen wendbaarheid en gaan professionals onderpresteren. Hoe maak je mensen en organisaties ervan bewust dat ze in hun comfortzone zitten en nog belangrijker: hoe haal je ze eruit?!

4.7/5

Get your first free online consultation

Bibendum neque egestas congue quisque egestas diam. Laoreet id donec ultrices tincidunt arcu non sodales neque